Puheenjohtajan tervehdys vanhustenviikolle 2020

30.09.2020

Ensi viikolla 4.10-11.10 vietetään valtakunnallista vanhustenviikkoa. Tänä vuonna vanhustyön keskusliitto haluaa löytää ja nostaa esille positiivisia asioita vanhenemisesta. Arjen pieniä ja suuria iloja.

Arjessa on paljon asioita, jotka tekevät ihmiset ikääntyessäkin onnelliseksi kivuista ja säryistä huolimatta. Vanhustyön keskusliitto ei halua lakaista ikäviä asioita maton alle, vaan haluaa kerrankin nostaa esille ikääntymisen hyviä puolia. Onni on vanheta on tämän vuoden vanhustenviikon teemana. "Onni on vanheta" -teemaviikko muistuttaa  nauttimaan läheisten seurasta ja siitä, että ikääntyminen on arvokasta.


Tänä vuonna vietettävällä vanhustenviikolla on jokaiselle viikonpäivälle nimetty ns. teemapäivä. Merikarvian vanhus- ja vammaisneuvosto haluaa haastaa kaikki teemapäiviin mukaan ja miettimään ikääntymistä positiivisuuden kautta.


Maanantaina – Onni on vanheta turvallisessa kodissa. Tämän teeman myötä halutaan, että jokainen voisi miettiä kuinka teen kodistani turvallisen? Mitä asioita pitäisi ottaa huomioon?


Tiistaina – SeniorSurf-päivä – Onni on vanheta uutta opetellen. Näin halutaan innostaa ikäihmisiä opettelemaan yhdessä digilaitteita ja kuvapuheluja, vertaistuki ja kokemusten jakamista. Meillä Merikarviallakin on mahdollista saada mm. yksityisopetusta digilaitteiden hallintaan.

Keskiviikkon teemana on – Onni on vanheta arvokkaasti. Ikääntyminen voi olla pelottavakin tai tulla luonnostaan. Mitä vanheneminen minulle merkitsee? Kuinka haluan vanheta?

Torstaina puolestaan – Onni on vanheta varautuen
Varautua voi missä iässä vain – mitä minä voisin tehdä? Vanheneminen.fi-sivusto tarjoaa runsaasti vinkkejä vanhuuteen varautumiseen.

Perjantaina – Onni on vanheta läheisten ja ystävien seurassa
Monelle meistä on tärkeää, että saamme vanheta yhdessä läheisten kanssa. Ympärillä olevat läheiset luovat turvallisuuden tunnetta, joku välittää minusta vaikka vanhenen. Mikäli et ole pitkään aikaan ollut yhteydessä läheiseesi, tänään voisi olla se päivä. Se, että joku läheinen soittaa ja kyselee aina silloin tällöin kuulumisia voi merkitä monelle meistä todella paljon. Tänään voisi järjestää yhteisen kahvihetken läheisten tai ystävien kanssa.

Lauantai – Onni on vanheta virikkeellisessä ympäristössä
Sanotaan, että virikkeellisyys lisää mielekkyyttä elämään. Merikarvialla eläkeläisjärjestöjen järjestämä toiminta on loistava esimerkki virikkeellisestä toiminnasta.
Vahvike aineistopankista löytyy maksuttomia materiaaleja virikkeelliseen toimintaan mm. Aivojumppaa, muistelukortteja, väritystehtäviä, tuolijumppaa – kaikkea löytyy Vahvikkeesta (vahvike.fi). Virikkeellisyys on myös paljon muuta mm. päivittäiset ulkoiluhetket, käsityöt tuovat virikkeellisyyttä päiviimme.

Sunnuntaina on viikon viimeinen teemapäivä – Onni on vanheta Vietetään jokainen sunnuntain kahvihetki ja ollaan onnellisia jokaisesta hetkestä, jonka saamme elää.

Merikarvian vanhus- ja vammaisneuvosto teki viime kokouksessa päätöksen, että tänä vuonna emme järjestä turvallisuuden vuoksi tapahtumia vanhustenviikolla maassamme vallitsevan koronatilanteen takia. Kaikesta huolimatta haluan toivottaa teille kaikille aktiivista vanhustenviikkoa.

Merikarvian vanhus- ja vammaisneuvoston
puheenjohtaja Marika Uimaluoto

21.06.2022Puhe Wassan asukkaiden juhannusjuhlassa
08.10.2022Tervehdyspuhe vanhustenviikonjuhlassa
08.01.2022Mitä hyvinvointi minulle merkitsee?
04.11.2021TULEVAISUUDEN HYVINVOINTIALUE, SISÄLTÄÄ SINUN TERVEYSPALVELUT
18.10.2021HYVINVOINTIALUE PIENEN KUNNAN UHKA VAI MAHDOLLISUUS
04.10.2021PUHEENJOHTAJAN TERVEISET VANHUSTENVIIKOLLE
27.09.2021Valtuustoaloite koulu-psykologin palveluiden riittävä saanti turvattava
08.04.2021Ajatuksia koronan keskeltä
30.03.2021Ikäihmisten asumispalveluiden kehittäminen
01.12.2020Puheenjohtajan tervehdys kehitysvammaistenviikolla 2020

Siirry arkistoon »